Pelgrimsdagen brengen innerlijke rust

Op 1, 2 en 3 september 2023 organiseert Il Cammino weer de Pelgrimsdagen in en om de Abdijhoeve Bethlehem in Doetinchem. In deze driedaagse wandelen we met de thema’s ‘je rugzak’, ‘onderweg zijn’ en ‘thuiskomen’. Dat biedt een mooie kans om eens helemaal tot rust te komen en stil te staan bij je richting, keuzes en persoonlijke vragen. De natuur is daarbij de perfecte omgeving om weer in verbinding te komen met jezelf.

Pelgrimeren is al wandelend vertragen en verstillen om je hoofd leeg te maken en los te komen van je dagelijkse patronen en gewoontes. Gedachten verschuiven naar de achtergrond, je zintuigen nemen het over en je gaat genieten van de omgeving...

We zijn te gast bij de broeders van de Sint Willibrordsabdij op het prachtige landgoed Slangenburg in Doetinchem. We mogen proeven aan het dagelijks ritme van het klooster en kunnen de gebedsdiensten van de monniken bijwonen.

De stilte van de natuur en de rust en meditatie in het klooster helpen je om je los te maken van je dagelijks leven en de tijd nemen om stil te staan bij jouw levenspad, bij wat er knelt en wat er voor jou telt. Welke verlangens heb je nog niet vervult? Een gelegenheid om eens na te gaan of je nog op het goede pad zit of dat je je kompas misschien moet bijstellen? Uitwisseling van ervaringen met tochtgenoten zullen nieuwe inzichten verdiepen en concreter maken.