Pelgrimsdagen

Op 1, 2 en 3 september 2023 organiseert Il Cammino drie pelgrimsdagen in en om de Abdijhoeve Betlehem in Doetinchem.

Deze driedaagse met de thema’s je rugzak, onderweg zijn en thuiskomen biedt een mooie kans om eens op een ander manier bij jezelf naar binnen te kijken.

Pelgrimeren is al wandelend vertragen en verstillen om je hoofd leeg te maken en los te komen van je dagelijkse patronen en gewoontes. Gedachten verschuiven naar de achtergrond, je zintuigen nemen het over en je gaat genieten van de omgeving....

Het wandelen in de natuur en de rust van het klooster helpen je om je los te maken uit je dagelijks leven en de tijd nemen om stil te staan bij jouw levenspad, bij wat er knelt en wat er voor jou telt. Welke verlangens heb je nog niet vervult? Ga eens na in hoeverre je nog op het goede pad zit of dat je je kompas misschien moet bijstellen? In de stilte kan je je opnieuw verbinden met je bron, jezelf, en alles wat er op jouw pad echt toe doet. Uitwisseling van ervaringen met tochtgenoten zullen nieuwe inzichten verdiepen en concreter maken.

We zijn te gast bij de broeders van de Sint Willibrordsabdij waar we kennis kunnen maken met meditatie en het kloosterleven dat ‘s ochtends al vroeg begint. Je mag ervaren wat stilte en de viering van de getijden met de monniken met je doen.

We nodigen je uit om met ons mee te gaan in deze driedaagse waarin alles mag en niets hoeft. De groep zal uit maximaal 15 deelnemers bestaan. We verblijven bij de Abdijhoeve Betlehem in Doetinchem waar voldoende parkeerruimte is. Je bent welkom op vrijdag 1 september. De opening is om 13.30 uur en op zondag 3 september rond 16.00 uur sluiten we gezamenlijk af. Er is voor iedereen een eenpersoonskamer met douche en toilet. Tijdens ons verblijf zal een gastvrouw/gastheer zorgen voor de vegetarische maaltijden, koffie en thee.

Totale kosten: € 325,-

 Meer weten of je opgeven? Bel of mail dan gerust:

  • info@ilcammino.nl , 06-44678993.

Tot ziens en een hartelijke groet,

Ronald Karssies