Pelgrimsdagen

Op 13, 14 en 15 januari 2023 organiseren Ronald Karssies en Hilda Bos weer drie unieke pelgrimsdagen bij de Sint Willibrordsabdij in Doetinchem.

We gaan Pelgrimeren, dat betekent deels in stilte over onbekende paden gaan. Het is een manier om te vertragen, te bezinnen en je opnieuw te verbinden. Te verbinden met jouw bron, jezelf, je medemens, de natuur en alles wat er op jouw weg echt toe doet.

Onderweg ervaar je de stilte maar is er ook alle ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van ervaringen. In de abdij maak je kennis met meditatie en het kloosterleven dat 's ochtends in alle vroegte begint. Je mag ervaren wat stilte en de viering van de getijden met de monniken met je doen.

Deze driedaagse met de thema’s je rugzak, onderweg zijn en thuiskomen biedt een mooie kans om de eens op een ander manier bij jezelf naar binnen te kijken. 

We nodigen je uit om met ons mee te gaan naar de Abdijhoeve bij de St. Willibrordsabdij in Doetinchem. De groep bestaat zal uit maximaal 15 deelnemers bestaan.

Er is voor iedereen een eenpersoonskamer met douche en toilet. De kamers zijn voorzien van een lakenpakket en handdoeken. Tijdens ons verblijf zal een gastvrouw/gastheer zorgen voor de vegetarische maaltijden, koffie en thee. Je bent welkom op vrijdag 13 mei om 13.00 uur. Koffie en thee staan dan klaar. De gezamenlijke opening van de kloosterdagen is op vrijdag om 13.30 uur. Op zondag 15 mei rond 16.00 uur sluiten we gezamenlijk af.

We hopen dat we je hiermee een inkijkje hebben kunnen geven in wat je kunt verwachten. Deel deze informatie gerust met mensen waarvan je denkt dat ze ook interesse hebben.

Je kunt je nu aanmelden. Totale kosten: €289,00 per persoon inclusief BTW voor particulieren. Voor ondernemers, bedrijven of via werkgever €289,00 exclusief BTW.

Tot ziens en een hartelijke groet,

Ronald en Hilda

Meer weten of je opgeven? Bel of mail ons gerust:

  • ronald@ilcammino.nl, 06-44678993,
  • hilda@buitengewoon.info , 06-41726381.

Over Ronald

Een jaar geleden zette ik de eerste stappen van mijn voettocht naar Rome. Een tocht van vier maanden, dwars door een Europa midden in de Covid pandemie. Onderweg genoot ik van de schoonheid van het landschap maar zwoegde ik ook in de uitputtende hitte met een ontstoken pees waardoor ieder stap pijn deed. Ik werd geraakt door de vele waardevolle ontmoetingen met mensen die mij steeds weer op weg hielpen met een slaapplaats, een maaltijd en een luisterend oor. Die ontmoetingen draag ik mee in mijn hart. Ik ben nog dagelijks dankbaar voor deze geweldige ervaringen. Dikwijls sprak ik mensen die de veiligheid van een comfortabel bestaan hebben opgegeven om te gaan doen wat hun hart hen ingeeft. Zij zijn voor mij een inspiratie geweest om een eigen coachpraktijk ‘IL Cammino’ ofwel ‘de weg’ te starten en mensen op weg te helpen zoals ik zelf ook steeds op weg ben geholpen.

Ik nodig je uit om met mij op weg te gaan om je werkelijke dromen en verlangens te ontdekken en de passie, levenslust en creativiteit in jezelf vrij te maken. Onderweg help ik je om antwoorden te vinden en beslissingen te nemen om stap voor stap je dromen waar te maken.

 Ronald Karssies

Over Hilda

Als kind hoefde ik niet zo nodig op de voorgrond. Ik hielp liever achter de schermen. Met groot verantwoordelijkheidsbesef werkte ik mee in het bedrijf van mijn vader. Ik maakte facturen en hield de boekhouding bij. Perfectionist als ik was zocht ik alles uit, tot de balans op de laatste cent sluitend was. Na de Mavo ging ik naar de Middelbare Ondernemersschool, die ik niet afmaakte. Ik ging aan het werk, eerst bij een supermarkt en later bij een administratiekantoor. Daarna maakte ik de overstap naar de Accountancy. Dat mijn mening ertoe deed, mijn eigen waarde, zelfliefde, waren onderwerpen waar ik niet mee bezig was.

Van 2002 tot en met 2018 heb ik mij jarenlang ingezet voor de mensen en financiën van de onderneming in de dienstverlenende adviessector, van mijn man en mij. Mijn taakopvatting was iets van ‘tweede viool’. Nog steeds achter de schermen en voorwaardenscheppend. Zorgen dat alles draait. Ik volgde een action learning MBA waarbij ik gedurende de hele studie de mens in organisaties centraal stelde.

Bewust heb ik na de verkoop eind 2018 gekozen voor een half jaar sabbatical. Een moment voor mijzelf om te ontdekken wie ik ben, wat ik wil en kan. Op zoek naar wie ik ten diepste zelf ben, waar ik echt in geloof en waar mijn passie, talent en mogelijk ook mijn roeping en verlangen ligt. Ik heb mogen leren denken en handelen vanuit mijn ‘authentieke zijn’ en te vertrouwen op mijn talenten. Ik mag er in geloven dat ook mijn mening er toe doet.  De verwachting van anderen vind ik nog steeds belangrijk, maar ik wil trouw blijven aan wie ik ben en hoe ik bedoeld ben. Uit ervaring en wat anderen mij teruggeven, weet ik dat dit uiteindelijk het mooiste resultaat oplevert. Ik heb verbinding met mezelf gemaakt en van daar uit is ook mijn verbinding met andere mensen verbeterd. Ik ken de Bron van mijn leven en heb daar vrede in gevonden.

Gedurende mijn sabbatical heb ik ook mijn roeping gevonden. Ik mag een ‘herberg’ zijn. Dat klinkt misschien raar. In eerste instantie dacht ik dat we ons huis moesten verkopen en een plek zouden zoeken waar ik andere mensen een veilige omgeving kon geven. Tot mijn coach zei: “Maar Hilda, jij bent die herberg!” Toen realiseerde ik mij dat ik voor anderen in een gesprek, door te luisteren en nog meer door te zijn, een herberg ben. Iemand bij wie je tijdens je levensreis binnenloopt, je rugzak afdoet, gevoed wordt, tot rust mag komen, wat dingen uit je rugzak mag achterlaten en andere dingen meekrijgt en je je weg weer vervolgt. En dat ben ik. Zulke contacten heb ik met mensen, van nature. Daarbij komt mijn dienende karakter optimaal van pas. Ik blijf op de tweede plaats, het gaat om de ander. Niets is te gek, alles mag op tafel komen. En voor mij is niets mooier om de reiziger te zien weglopen, nog even omkijkend met een dankbare glimlach.

Ik heb de keuze gemaakt mij te focussen op wat echt mijn hart heeft en mijn verlangen is. Als herberg een stukje op de levensreis van mensen meelopen in de vorm van bijvoorbeeld wandelcoaching en het begeleiden van retraites.

Mijn begeleiding vindt veelal buiten plaats. Je mag ervaren wat het positieve effect van begeleiding buiten in de natuur is. Een moment weg van huis of je werkplek. Beweging doet wat met je hersenen, evenals de effecten van een natuurlijke omgeving. Door te wandelen kom je in beweging. Je mag letterlijk loslaten, achter laten en afstand nemen. Je mag je waarlijke natuur ontmoeten en daarbij luisteren naar wat jouw Bron tegen je wil zeggen. Je mag gaan ervaren wat stilte met je kan doen.

Hilda Bos-Meems