Picture Your Goal!

Picture Your Goal! is een verrassende combinatie van coaching en fotografie waarmee je in slechts twee sessies het gereedschap krijgt om jouw doel te realiseren.

 Wil je graag een doel bereiken, maar lukt het niet? Dat komt vaak voor. Mensen zeggen dikwijls ”Ik heb het nu te druk, maar volgende week ga ik er echt aan beginnen”, of “Ik zou dat wel graag willen, maar dat lukt me toch nooit!” Kortom er zijn talloze redenen te bedenken waarom je je doel niet zult bereiken.

 Verbeelding is één van de krachtigste manieren om je doel wel te bereiken. In een coachgesprek brengen we jouw doel helder in beeld. Dat beeld leggen we vast in een foto die komt te hangen op een strategische plaats in je huis of op je werkplek. De foto werkt als een visuele inspiratiebron die je dagelijks herinnert aan het doel dat je wilt bereiken. Bewust en onbewust zal je beslissingen nemen die je naar je doel leiden.

Ja dat wil ik

Werkwijze Picture Your Goal!

  1. In een coachgesprek ga ik met je na wat je nu eigenlijk echt wilt en waar je passie ligt. Jouw persoonlijke of zakelijke doel maken we zo specifiek mogelijk en we bespreken op welke wijze dat voor jou zo treffend mogelijk verbeeld kan worden. Dat kan een portret zijn in de situatie waarin je je doel hebt bereikt, een metafoor, symbool of een andere verbeelding die een zo sterk mogelijke impact heeft op jou.
  2.  In een fotoshoot leggen we de verbeelding fotografisch vast.
  3.  Je krijgt de foto kant en klaar om zo aan de muur te hangen. Vanaf dat moment begint de foto je onbewust naar je doel te leiden. Daarnaast krijg je tips over bewuste stappen je kunt nemen om je doel sneller te bereiken.

Hoe werkt Picture Your Goal in je brein?

Elke keer als je de foto ziet die jouw doel visualiseert, creëert je brein een mentaal beeld. Lichaam en geest reageren sterk op mentale beelden. Het brein maakt daarbij geen onderscheid tussen wat werkelijk gebeurt of in gedachten. Je kunt hierdoor met visualisatie jezelf mentaal programmeren.

Uit onderzoek blijkt dat we als we een actie visualiseren, dezelfde hersengebieden gestimuleerd worden als wanneer we de actie daadwerkelijk uitvoeren. Het realiseren van je doel is in dit geval de actie. Visualiseren legt een neurologische verbinding tussen die hersengebieden en hoe vaker je visualiseert hoe meer verbindingen er worden gelegd. Daardoor zal er in het brein steeds makkelijker en sneller een pad naar de visualisatie van jouw doel worden gevonden en zal daarbij telkens de realisatie van je doel gestimuleerd worden. 

Het bereiken van je doel is natuurlijk een succes en als je dat visualiseert zal dat ook het beloningssysteem in je brein activeren. Je brein geeft dan dopamine vrij, een stofje dat zorgt voor een fijn en opgewekt gevoel. Je brein zal de visualisatie van succes koppelen aan dit prettige gevoel. Daardoor zal je brein telkens terug willen naar dit gevoel en zal dus telkens terug willen naar de succeservaring die je met de foto van Picture Your Goal visualiseert.

Contact

06 44678993
info@Ilcammino.nl

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, blogs of acties, vul hier dan je gegevens in!

Volg mij via:

Aangesloten bij:

Privacy verklaring | Algemene voorwaarden

Il Cammino is een handelsnaam van Impact Trainingen. KvK-nummer 52186040,  BTW-nummer NL001211406B25