Portret grienden 1

Weer plezier in je werk

Voel je je onrustig door de oplopende werkdruk of door veranderingen in je werk? Wil je rust in je hoofd en verlang je er naar om meer plezier en energie te krijgen van je werk?  

Mijn coaching vindt meestal plaats in de natuur. Dat brengt rust en helderheid in je hoofd. We gaan op zoek naar jouw kern en jouw passie en met die inzichten bepaal je wat echt belangrijk is in je leven.

Ik help je om in actie te komen en je doelen te bereiken. Zo neem  Je de regie over je werk en je leven in eigen hand, zodat je weer fluitend naar je werk gaat en vol energie thuis komt.

Carrièrestap

Ben jij er klaar voor om je loopbaan eindelijk de wending te geven die het nodig heeft? Wil je er alles uit halen? Dan daag ik je uit om uit je comfort zone te stappen en te gaan ontdekken wat jou drijft en waar het bij jou echt om draait. Vanuit dat inzicht geef je duurzaam richting aan je leven en loopbaan en zet je doelgericht stappen naar een nieuwe baan of functie die past bij jouw ambitie.

Stress en burn-out coaching

Een flinke burn-out is heel heftig en beangstigend. Sommige mensen kunnen helemaal niets meer en zijn ook niet in staat om te vertellen wat er aan de hand is. Toch hoeft dat geen eeuwigheid te duren. Als gecertificeerd Master Burn-out coach kan ik je helpen om stap voor stap weer controle over je eigen leven te nemen en je dagelijks functioneren weer op het oude niveau te brengen. Met de snelle, intensieve en multidisciplinaire aanpak van de VitaliteitsGroep lukt het in 81% van de gevallen om binnen 90 dagen volledig te herstellen. Bekijk onze unieke aanpak

Wat levert Stress en Burn-out coaching op?

 • Nieuwe en verhelderende perspectieven op oorzaken en mogelijkheden.
 • Nieuwe manieren van denken, beslissen en doen.
 • Betere samenwerking en effectiviteit.
 • Vergroting van je zelfvertrouwen om ambities in werk en privéleven daadwerkelijk waar te maken.
 • Nieuwe perspectieven op persoonlijke groei en carrière .

Kosten

Een burn-out behandeling wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. In veel gevallen is de werkgever verantwoordelijk of de werkgever neemt verantwoordelijkheid voor de uitval en daarmee het herstel. Sommige werkgevers hebben hiervoor een verzekering afgesloten. Overleg dit dus met je werkgever. Als je dat wilt kunnen we via de VitaliteitsGroep contact opnemen met je werkgever of Arbodienst.

Onderwijscoaching

Je hebt vol overtuiging gekozen voor het onderwijs, maar de onderwijspraktijk vraagt veel van je. Grip houden op je klas, lastig gedrag van leerlingen, veeleisende ouders, de verscheidenheid aan taken, de werkdruk, en je positie in het team en nog veel meer. Soms kan je wel een steuntje in de rug gebruiken om de regie in handen te nemen. Onderwijscoaching helpt je bij het vinden van antwoorden op vragen als: 

 • Hoe houd ik mijn leerlingen gemotiveerd?
 • Hoe voer ik lastige gesprekken met ouders
 • Hoe krijg ik mijn werk gedaan zonder gestresst te raken
 • Hoe vind ik de balans tussen mijn werk en mijn privéleven?
 • Hoe ga ik om met spanningen in mijn team of met mijn leidinggevende?

Als je dat wilt betrekken we lesobservaties in in het traject.

Picture Your Goal!

Picture Your Goal! is een verrassende combinatie van coaching en fotografie waarmee je in slechts twee sessies het gereedschap krijgt om jouw doel te realiseren.

 Wil je graag een doel bereiken, maar lukt het niet? Dat komt vaak voor. Mensen zeggen dikwijls ”Ik heb het nu te druk, maar volgende week ga ik er echt aan beginnen”, of “Ik zou dat wel graag willen, maar dat lukt me toch nooit!” Kortom er zijn talloze redenen te bedenken waarom je je doel niet zult bereiken.

 Verbeelding is één van de krachtigste manieren om je doel wel te bereiken. In een coachgesprek brengen we jouw doel helder in beeld. Dat beeld leggen we vast in een foto die komt te hangen op een strategische plaats in je huis of op je werkplek. De foto werkt als een visuele inspiratiebron die je dagelijks herinnert aan het doel dat je wilt bereiken. Bewust en onbewust zal je beslissingen nemen die je naar je doel leiden.

Werkwijze Picture Your Goal!

 1. In een coachgesprek ga ik met je na wat je nu eigenlijk echt wilt en waar je passie ligt. Jouw persoonlijke of zakelijke doel maken we zo specifiek mogelijk en we bespreken op welke wijze dat voor jou zo treffend mogelijk verbeeld kan worden. Dat kan een portret zijn in de situatie waarin je je doel hebt bereikt, een metafoor, symbool of een andere verbeelding die een zo sterk mogelijke impact heeft op jou.
 2.  In een fotoshoot leggen we de verbeelding fotografisch vast.
 3.  Je krijgt de foto kant en klaar om zo aan de muur te hangen. Vanaf dat moment begint de foto je onbewust naar je doel te leiden. Daarnaast krijg je tips over bewuste stappen je kunt nemen om je doel sneller te bereiken.

Hoe werkt Picture Your Goal in je brein?

Elke keer als je de foto ziet die jouw doel visualiseert, creëert je brein een mentaal beeld. Lichaam en geest reageren sterk op mentale beelden. Het brein maakt daarbij geen onderscheid tussen wat werkelijk gebeurt of in gedachten. Je kunt hierdoor met visualisatie jezelf mentaal programmeren.

Uit onderzoek blijkt dat we als we een actie visualiseren, dezelfde hersengebieden gestimuleerd worden als wanneer we de actie daadwerkelijk uitvoeren. Het realiseren van je doel is in dit geval de actie. Visualiseren legt een neurologische verbinding tussen die hersengebieden en hoe vaker je visualiseert hoe meer verbindingen er worden gelegd. Daardoor zal er in het brein steeds makkelijker en sneller een pad naar de visualisatie van jouw doel worden gevonden en zal daarbij telkens de realisatie van je doel gestimuleerd worden. 

Het bereiken van je doel is natuurlijk een succes en als je dat visualiseert zal dat ook het beloningssysteem in je brein activeren. Je brein geeft dan dopamine vrij, een stofje dat zorgt voor een fijn en opgewekt gevoel. Je brein zal de visualisatie van succes koppelen aan dit prettige gevoel. Daardoor zal je brein telkens terug willen naar dit gevoel en zal dus telkens terug willen naar de succeservaring die je met de foto van Picture Your Goal visualiseert.

Coachtraject in 5stappen

Coachingsaanpak

Het starten met een coachtraject voelt misschien spannend maar het vooruitzicht om gelukkig te zijn in je leven en je loopbaan maakt die stap meer dan de moeite waard.

We beginnen het traject met een kennismakingsgesprek. Welke vragen wil je behandelen en welk resultaat wil je bereiken? Ik zal vertellen over mijn coachingsaanpak en de methodes en technieken die ik gebruik. Is er een klik? Dan starten we met de coaching, meetal drie tot negen sessies. We gaan de natuur in en al wandelend en pratend doen we oefeningen, waarbij de natuur prachtige reflectiemogelijkheden biedt. Het buiten zijn ontspant en geeft ruimte voor nieuwe inzichten waarmee we snel bij de kern van het vraagstuk komen.

Ik weet diepere lagen bij je te raken, die je helpen om patronen echt te doorbreken. Ik help je om belemmeringen uit de weg te ruimen en zet je in beweging om te werken aan nieuwe mogelijkheden en oplossingen. Waar wordt je écht blij van? Wat is jouw innerlijke kracht? Dat nemen we als vertrekpunt om zelf de regie pakken over je leven, je werk en je loopbaan.

Tussen de coachsessies ga je met de nieuwe inzichten zelf aan de slag. Daar maken we concrete afspraken over, want het echte werk gebeurt tussen de sessies. De coachsessies zijn de katalysator voor jouw veranderingsproces. De praktijk is de plaats waar de werkelijke verandering wordt gerealiseerd.

Ik maak gebruik van verschillende coach methodieken zoals:

Voice dialogue

Provocatief coachen

Neuro Linguïstisch programmeren (NLP) 

Visualisatie coaching

Oplossinggerichte Coaching

Natuurcoaching

Rationeel Emotieve Training

Transactionele Analyse

Contact

06 44678993
info@Ilcammino.nl

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, blogs of acties, vul hier dan je gegevens in!

Volg mij via:

Aangesloten bij:

Privacy verklaring | Algemene voorwaarden

Il Cammino is een handelsnaam van Impact Trainingen. KvK-nummer 52186040,  BTW-nummer NL001211406B25