Een coach neemt je werk uit handen!

Coaching
als HR-instrument

Als ondernemer of HR-professional heb je veel verschillende verantwoordelijkheden. De druk ligt hoog en je wilt de focus leggen op de medewerkers, maar daar kom je vaak niet aan toe door de dagelijkse werkzaamheden. Als coach kan ik je werk uit handen nemen want coaching is een bijzonder effectief instrument op de thema's

  • Ontwikkeltrajecten medewerkers en leidinggevenden
  • Werkgeluk en productiviteit
  • Duurzame inzetbaarheid
  • Stress en burn-out preventie en begeleiding

In een intakegesprek breng ik de beginsituatie in beeld, daarna leg in een coachcontract het te bereiken resultaat, de tijdsduur en ook de kosten vast.

Inzet van de NOBCO coaching monitor geeft inzicht in de voortgang van het coachtraject en levert een visuele eindrapportage van de behaalde resultaten. Zo weet je op elk moment precies waar je aan toe bent.

Coaching kan vaak bekostigd worden vanuit het opleidings/scholingsbudget en is een zeer doelgericht middel, waarmee dikwijls al in enkele sessies resultaat geboekt kan worden. Het is daarmee een investering in je personeel met een hoge opbrengst.

Ik maak graag een afspraak om de mogelijkheden van coaching voor jouw bedrijf met je te bespreken.

Il Cammino Coaching heeft medewerkers gecoacht van o.a.:

Stress en burn-out herstel

Herstellen van een burn-out kan binnen 90 dagen. De bewezen, snelle en multidisciplinaire aanpak van de VitaliteitsGroep maakt mensen sterker en bespaart veel leed en geld.

Een werknemer met een burn-out wil graag snel herstellen en als werkgever zie je jouw zieke medewerker het liefst zo snel mogelijk gezond terug in de organisatie.  We beginnen zodra het kan met de opbouw van uren en 83% van de medewerkers is binnen 90 dagen weer volledig aan het werk

Ik ben aangesloten bij de VitaliteitsGroep en gecertificeerd Maste Burn-Out Coach. Ik werk samen in een landelijk netwerk van burn-out specialisten volgens een speciaal door de VitaliteitsGroep ontwikkelde aanpak Deze uniek aanpak levert de volgende voordelen op:

  • Herstel binnen 90 dagen
  • Minder leed voor de werknemer en financieel voordeel voor werkgever
  • Geen wachttijden. Binnen 24 uur wordt de eerste afspraak gemaakt
  • Intensief programma met meerdere gesprekken per week.
  • Voortgang op elk moment inzichtelijk (AVG: beschikbare informatie afhankelijk van toestemming medewerker).
  • Duurzaam herstel, terugval komt bij onze aanpak zelden voor.

Individuele Coaching

Soms kan een medewerker wel een steuntje in de rug gebruiken. Bijvoorbeeld bij het verder ontwikkelen van vaardigheden en kwaliteiten, bij het omgaan met oplopende spanningen en werkdruk of bij het zoeken naar een nieuwe werkplek binnen of buiten de organisatie. Met coaching pakken we dit samen aan. Concreet, praktisch en oplossingsgericht.  

Ik heb geen standaard aanpak of pakket voor coaching, maar kijk steeds naar de mens en de organisatie en stem mijn aanpak af op wat hij of zij nodig heeft. Het starten van een coachingtraject wordt vaak spannend gevonden, maar het vooruitzicht om elke dag weer fluitend naar het werk te gaan en voldaan en vol energie weer thuis te komen motiveert enorm.

Coaching kan online, op locatie in een coachruimte of als wandelcoaching in bijvoorbeeld de Rhoonse Grienden. 

Intervisie

Samen professioneel 0ntwikkelen

Intervisie is een waardevol instrument waarmee collega’s samen leren en zich professioneel ontwikkelen. Intervisie wordt veel toegepast in de zorg en het onderwijs en steeds meer in andere branches. Het is een gestructureerde manier om werk gerelateerde problemen te analyseren en samen op zoek te gaan naar oplossingen of alternatieven in het gedrag. Als onafhankelijk intervisiebegeleider begeleid ik het proces en zorg ik ervoor dat de medewerkers actief met elkaar meedenken en ervaringen uitwisselen om tot nieuwe oplossingen komen. Daarmee wordt het deskundigheidsniveau en de samenwerking binnen de organisatie steeds verder verbeterd. 

Training intervisiebegeleider

Misschien wil je graag een intervisiebegeleider binnen de eigen organisatie. Ik bespreek graag de mogelijkheden voor een on-the-job training. 

Contact

06 44678993
info@Ilcammino.nl

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, blogs of acties, vul hier dan je gegevens in!

Volg mij via:

Aangesloten bij:

Privacy verklaring | Algemene voorwaarden

Il Cammino is onderdeel van Impact Trainingen. KvK-nummer 52186040,  BTW-nummer NL001211406B25