Pelgrimsdagtocht

Elk jaargetijde is er een Pelgrimsdagtocht. De data voor komen jaar  zijn:

  • zaterdag 6 januari 2024 - Wintertocht
  • zondag 7 april 2024 - Eenvoudig op weg

Zaterdag 6 januari in het nieuwe jaar maken we een inspirerende dagtocht langs de Oude Maas, door de Rhoonse grienden, door eeuwenoude polders en over schilderachtige bomendijken. Al wandelend ontsnap je aan de drukte van het dagelijks leven. Wandelen in stilte is een manier om te vertragen en te verstillen, om je hoofd leeg te maken en los te komen van je dagelijkse patronen en gewoontes. Dat biedt de gelegenheid om stil te staan bij de stappen die je in het nieuwe jaar wilt zetten. Staat je kompas nog goed afgesteld? of wil je de bakens verzetten?

Zondag 7 april gaan we eenvoudig op weg door het Voornes duin. De route leidt ons door de duinen, langs meertjes, vochtige duinvalleien en door het bos. Tijdens deze wandeling dompelen we onszelf onder in de stilte van de natuur en laten we ons inspireren door het gedachtegoed van Franciscus. Hij liet al 800 jaar geleden zien dat je door los te laten wat je niet nodig hebt, kunt worden wie je werkelijk  bent. We lopen regelmatig in stilte van de natuur en zullen onderweg korte teksten lezen en ervaringsgerichte oefeningen doen. Dit helpt om te onderzoeken welke overbodige ballast je kunt loslaten om eenvoudig te worden wie je bent.

De dagtochten zijn van 10-16 uur
De lengte van de tocht is steeds maximaal 15 km, telkens in een ander verrassend natuurgebied in de regio Rotterdam.

Een dag helemaal voor jezelf. Wandelen in de natuur, genieten van de stilte en gesprekken die je raken.

Pelgrimeren is een manier om te vertragen, om je hoofd leeg te maken en los te komen van je dagelijkse patronen en gewoontes. Gedachten verschuiven naar de achtergrond, je zintuigen nemen het over en je gaat genieten van de omgeving....

Je maakt in een kleine groep een heerlijke tocht in de natuur. Zonder haast en met de telefoon op stil ga je stap voor stap en vol aandacht op weg. De stilte tijdens het lopen en de gesprekken die we met elkaar hebben geven de gelegenheid om stil te staan bij jouw pad. Je komt dichter bij jezelf en is er ruimte voor reflectie en om je opnieuw te verbinden met jouw bron, jezelf, je medemens, de natuur en alles wat er op jouw weg echt toe doet.

De ingrediënten van een pelgrimsdagtocht zijn

  • Stilte
  • Verwondering
  • Ontmoeting
  • Bezinning

De tocht zal je nog lang bijblijven en je zult geïnspireerd en met nieuwe inzichten naar huis gaan. Ik nodig je daarom uit om je wandelschoenen aan te trekken voor de pelgrimsdagtocht. Er zijn maar 8 plaatsen. Meld je daarom snel aan.

Kosten €35,-

Dit is inclusief:
- Koffie of thee onderweg
- Alle gebruikte teksten
- Persoonlijke herinnering
- Drankje na afloop

Het vervoer van en naar het startpunt van de wandeling is voor eigen rekening.

Geef een pelgrimsdagtocht cadeau!

Een pelgrimsdagtocht is een perfect cadeau voor bewuste mensen die met aandacht willen wandelen genieten van de natuur en de stilte en die waarde hechten aan betekenisvolle gesprekken.

Je ontvangt een fraaie cadeaubon op het gewenste huisadres of e-mailadres. De bon kan naar keuze worden gebruikt voor een wintertocht, lentetocht, midzomeravondtocht of herfsttocht en blijft een jaar geldig.

Prijs cadeaubon: 1 persoon  € 35,-  2 personen € 60,-

Pelgrimsretraite

Van 7-9 juni 2024 organiseert Il Cammino een driedaagse Pelgrimsretraite in en om de Abdijhoeve Bethlehem in Doetinchem.

In deze driedaagse wandelen we met de thema’s je rugzak, onderweg zijn en thuiskomen. Een mooie gelegenheid om eens helemaal tot rust te komen en stil te staan bij je richting, je keuzes en je persoonlijke vragen. De natuur is daarbij de perfecte omgeving om weer in verbinding te komen met jezelf.

Pelgrimeren is al wandelend vertragen en verstillen om je hoofd leeg te maken en los te komen van je dagelijkse patronen en gewoontes. Gedachten verschuiven naar de achtergrond, je zintuigen nemen het over en je gaat genieten van de omgeving...

We zijn te gast bij de broeders van de Sint Willibrordsabdij op het prachtige landgoed Slangenburg in Doetinchem. We mogen proeven aan het dagelijks ritme van het klooster en kunnen de gebedsdiensten van de monniken bijwonen.

De stilte van de natuur en de rust en meditatie in het klooster helpen je om je los te maken van je dagelijks leven. Zodat je de tijd kunt nemen om stil te staan bij jouw levenspad, bij wat er knelt en wat er voor jou telt. Welke verlangens heb je nog niet vervult? Een gelegenheid om eens na te gaan of je nog op het goede pad zit of dat je je kompas misschien moet bijstellen? Uitwisseling van ervaringen met tochtgenoten zullen nieuwe inzichten verdiepen en concreter maken.

Op zaterdagavond neemt yogadocent Marc van Heijningen ons mee in een andere vorm van pelgrimeren. Deze meditatieavond staat helemaal in het teken van onderweg zijn naar onze innerlijke rust.

De groep zal uit maximaal 12 personen bestaan, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht en uitwisseling van ervaringen.

De opening is op vrijdagmiddag 16:00 uur en de afsluiting is op zondag rond 16:00 uur. De Pelgrimsdagen zijn inclusief alle maaltijden koffie & thee en verblijf in een eenpersoonskamer met douche en toilet.

Totale kosten: € 335,-

Een accreditatie door de SKGV is weer aangevraagd voor 6,5 PE punten in de categorie levensbeschouwing en spiritualiteit.

Meer weten of je opgeven? Bel dan gerust: 06 44678993 of mail me: info@ilcammino.nl

Tot ziens en een hartelijke groet, Ronald

Contact

06 44678993
info@Ilcammino.nl

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, blogs of acties, vul hier dan je gegevens in!

Volg mij via:

Aangesloten bij:

Privacy verklaring | Algemene voorwaarden

Il Cammino is onderdeel van Impact Trainingen. KvK-nummer 52186040,  BTW-nummer NL001211406B25