IL Cammino

Mijn coachpraktijk ‘Il Cammino’ ofwel ‘de weg’ is ontstaan tijdens mijn pelgrimstocht naar Rome, dwars door een Europa midden in de Covid pandemie. Onderweg genoot ik van de schoonheid van het landschap maar zwoegde ik ook in de uitputtende hitte met een ontstoken pees waardoor ieder stap pijn deed. Ik werd geraakt door de vele waardevolle ontmoetingen met mensen die mij steeds weer op weg hielpen met een slaapplaats, een maaltijd en een luisterend oor. Die ontmoetingen draag ik mee in mijn hart. Ik ben nog dagelijks dankbaar voor deze geweldige ervaringen. Dikwijls sprak ik mensen die de veiligheid van een comfortabel bestaan hebben opgegeven om te gaan doen wat hun hart hen ingeeft. Zij zijn voor mij een inspiratie geweest om een eigen coachpraktijk ‘IL Cammino’ ofwel ‘de weg’ te starten en mensen op weg te helpen zoals ik zelf ook steeds op weg ben geholpen. 

Ik begeleid graag mensen bij het nemen van stappen die er werkelijk toe doen in hun werk en in hun leven. Stappen zetten in de richting van je doel is vooruit kijken, volhouden, keuzes maken, en de consequenties van je keuzes accepteren. Net als bij een pelgrimstocht kom je in je leven en je werk hindernissen tegen. Bij het nemen van deze obstakels kan je ongekende krachten in jezelf ontdekken, krachten waarvan je niet wist dat je ze in je had. Achteraf kijk je dikwijls verbaasd achterom: “hoe heb ik dat ooit gerealiseerd, waar heb ik die kracht vandaan gehaald?” Ik ben ontroerd en trots wanneer ik mensen stappen zie zetten waarmee ze een blijvende positieve verandering in hun leven of werk tot stand brengen.

De kernwaarden van mijn tocht zijn mijn kompas geworden:

 • Eenvoud
 • Betrokken
 • Kwetsbaar
 • Liefdevol

Ik nodig je uit om met mij op weg te gaan om je werkelijke dromen en verlangens te ontdekken en de passie, levenslust en creativiteit in jezelf vrij te maken. Onderweg help ik je om antwoorden te vinden en beslissingen te nemen om stap voor stap je dromen waar te maken.

Meer weten over mijn reis? Lees hier of Kijk hier

Ronald Karssies

Mijn naam is Ronald Karssies (Vlaardingen, 1960). Als coach neem ik mijn levenservaring mee en meer recent de ervaring van mijn pelgrimstocht. De tocht is begonnen door een helder doel voor ogen te hebben en te houden. De weg was lang en ik kwam vele hindernissen tegen zoals blessures, hitte, dorst, uitputting, geen slaapplaats of geen maaltijd. Stap voor stap, 2400 km lang heb ik hindernissen overwonnen en kwam ik steeds dichterbij mijn doel. Het hele traject moest ik natuurlijk zelf lopen maar ik heb gemerkt dat ik het niet alleen hoefde te doen. Ik voelde mij gedragen door de steun van mensen onderweg en thuis. Die steun heb ik steeds dankbaar geaccepteerd. Het heeft mij een rijker mens gemaakt. Ik heb ervaren dat de reis echt belangrijker is dan de bestemming.

Op mijn beurt wil ik nu graag jouw reisgenoot en steun zijn op de weg naar jouw toekomst, op weg naar wie je écht wilt zijn.

Ik ben warm en open maar ook kritisch en soms confronterend. De basis van mijn begeleiding ligt in het aandachtig luisteren en aanvoelen wat jij nodig hebt en ik denk concreet en nuchter met je mee. Ik help je om wat lastig is onder ogen te zien en houd je een eerlijke spiegel voor. Ik ga ervan uit dat problemen een kans bieden om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. 

Werkervaring

 • Ik heb 25 jaar onderwijservaring bij het Albeda College in Rotterdam als docent, teamleider, projectleider, trainer, intervisiebegeleider en coach. Sinds acht jaar coach ik docenten.
 • Ik verzorg training en coaching vanuit mijn eigen bedrijf voor organisaties en particulieren 

Opleiding en certificering

 • NOBCO-EMCC gecertificeerde coachopleiding
 • Aangesloten bij NOBCO  (Nederlandse orde van beroepscoaches) 
 • NLP Post-Master, gecertificeerd 
 • Master Burn-Out Coach gecertificeerd
 • Aangesloten bij Vitaliteitsgroep

Meer weten? Bekijk mijn LinkedIn

Ethische code

Als beroepscoach bij NOBCO ben ik gehouden aan de strenge Internationale Ethische Code m.b.t. thema’s als integriteit, professioneel en excellent handelen, contractering, verantwoordelijkheid en vertrouwelijkheid. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik niet met werkgevers of anderen spreek over wat er in een coachgesprek wordt gezegd.

Contact

06 44678993
info@Ilcammino.nl

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, blogs of acties, vul hier dan je gegevens in!

Volg mij via:

Aangesloten bij:

Privacy verklaring | Algemene voorwaarden

Il Cammino is onderdeel van Impact Trainingen. KvK-nummer 52186040,  BTW-nummer NL001211406B25