Pelgrimsretraite brengt innerlijke rust
vertragen verstillen verwonderen

Wat houdt je tegen om te doen wat je het liefst doet? Wat zorgt ervoor dat je jezelf soms kwijtraakt en hoe kun je weer in verbinding komen met jezelf?

Van 7-9 juni 2024 organiseert Il Cammino weer een Pelgrimsretraite in en om de Abdijhoeve Bethlehem in Doetinchem. In deze driedaagse gaan we pelgrimeren, dat is al wandelend vertragen en je hoofd leeg maken om los te komen van je dagelijkse patronen en gewoontes. Al wandelend in de natuur stap je even uit de dagelijkse drukte en ga je onderweg op een persoonlijke zoektocht waarin je jezelf opnieuw leert kennen en weer kunt afstemmen op wat echt belangrijk voor je is.

We zijn te gast bij de broeders van de Sint Willibrordsabdij op het prachtige landgoed Slangenburg in Doetinchem. We mogen proeven aan het dagelijks ritme van het klooster en kunnen de gebedsdiensten van de monniken bijwonen. 

De stilte van de natuur en de rust en meditatie in het klooster nodigen je uit om stil te staan bij jouw levenspad, bij wat er knelt en wat er voor jou telt. Welke keuzes heb je te maken? Welke verlangens zijn nog niet vervuld? We wandelen met de dagthema's 'Je rugzak'. 'Onderweg zijn' en 'Thuiskomen,  De natuur en het klooster vormen samen de perfecte omgeving om meer in verbinding te komen met jezelf.

Praktisch:

  • De groep zal uit maximaal 12 personen bestaan, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht en uitwisseling van ervaringen.
  • Opening vrijdag 16:00 uur, sluiting zondag 16:00 uur
  • De wandeltochten zijn ongeveer 12 Km. Een kortere of langere tocht is in overleg mogelijk.
  • De Pelgrimsdagen zijn inclusief alle maaltijden koffie & thee en verblijf in een eenpersoonskamer met douche en toilet.
  • Een accreditatie door de SKGV is toegekend voor PE punten in de categorie levensbeschouwing en spiritualiteit.
  • Totale kosten € 349,- incl. btw

Gun jezelf deze mooie ervaring!